Genel

Fotoğraf Çerçevesi

3.47Kokunma

Çerçeve, görüntünün algısını büyük ölçüde değiştirebilen basit bir dekordur. Herhangi bir görüntünün (resim veya fotoğraf) çekici görünmesini sağlar. Bunu tam anlamıyla sağlamak için üç temel öge göz önünde bulundurulmalıdır. Bunlar yer, ışık ve çerçevedir:

 

Yer: Odanın kendisi, hacmi, tavan yüksekliği ve duvar dekorasyonu önemlidir. İç mekan algısı etkileyecek genel ton önemlidir. Mobilya miktarı, odanın işlevi, duvarlardaki diğer resimler… Her ayrıntı önemlidir.

 

Işık: Resim pencerenin önüne asıldığında gelen doğal bir ışık olabilir ve basit bir metal çerçevenin bile “oynamasını” sağlayan özel yapay ışıklar olabilir. Işık seçimi, yer seçimi kadar önemlidir.

 

Çerçeve: Bir resim veya fotoğrafın çerçevelenmesi yalnızca ilk bakışta çok basittir. Çerçevenin rolü, gözleri kendisinden uzaklaştırmak değil kendisine çekmektir. Temel üç öge göz önünde bulundurulduğunda fotoğraf çerçevesi seçimi pratik meseleler ve estetik göz önünde bulundurularak dikkatlice yapılmalıdır. Günümüzde kuşkusuz birçok çerçeve modeli vardır: Her tarzda, renkte, atmosferde…

 

Dekorasyon uzmanına başvurmak istemiyorsanız bazı temel bilgilere sahip olmanız gerekecektir. Ama her şeyden önce önemli olan beğeni ve zevklerdir.

 

Fotoğraf Çerçevesi Seçimi

 

Örneğin, tuğla ve boyalı duvarlar neredeyse her çerçeveyle “arkadaştır”, parlak baskıya sahip duvar kağıtları ise nötr tonların en basit ve özlü bagetleriyle iyi bir uyum sağlamaktadır.

Bazıları mobilyalara veya mobilyaların ana unsurlarına uyan çerçeve modelleri seçerken diğerleri çerçevelerin dekorasyonla zıt olması gerektiğini düşünüyor. Ahşap çerçeveler daha “sıcak” ve geleneksel bir görünüme sahipken metal çerçeveler cesur dekorasyon çözümler ve kavramsal siyah-beyaz görüntülerle ilişkilendirilir.

 

Askı, çerçevenin kendisine takılı olmalıdır. Çıkarılabilir askıların ve çerçevenin kendisine değil, karton sırtlara tutturulmuş olanların çoğu durumda güvenilmez olduklarını unutmayın. Bu yüzden bu modeller otomatik olarak “teşekkürler, kalsın” kategorisine girer.

 

Çerçevenin bir yerine iki askısı olabilir. Biri dikeydir ve esas olarak portreler için kullanılır. Diğeri yataydır ve esas olarak manzaralar için kullanılır. Çift askı bütün detaylar bilinçli bir şekilde yapılmış ve bağlanmışsa çok kullanışlıdır.

 

Bir askının varlığı çerçevenin maliyetini etkilemez, ancak yine de önceden kontrol edilmekte yarar vardır. Hangi resmin karede olacağına henüz karar vermediyseniz çerçevenin çift askıya sahip olduğundan emin olun.

 

Çerçeve İçindeki Duygular

 

Sınırsız aksesuar denizinde, fotoğraf çerçevesi çok önemli bir role sahiptir. Çünkü değerli anıları çerçeveleyebilir veya içinde yer alan motifle birlikte dekorun dikkat çekici bir unsuru haline gelebilir. Ahşap çerçeve yalnızca görüntünün itibarını vurgulamakla kalmaz, aynı zamanda iç mekanınızın dekoruna duygusal bir dokunuş katar.

 

Tuvalet masasını Provence tarzında ahşap bir fotoğraf çerçevesi ile dekore ederek yatak odasına romantizm katabilirsiniz. Çerçeve ve fotoğrafın ahenkli birleşimi önemli bir nüanstır. Dekor için bir fotoğraf çerçevesi seçerken, yalnızca yerleştireceğiniz yeri, iç mekanın stilini değil, aynı zamanda içine konulması amaçlanan fotoğrafın tarzını da aklınızda tutmanız gerekir. Her iki eleman da birbirini tamamlamalıdır.

 

Fotoğraf çerçeveleri akılda kalıcı anlarınız için en iyi şeydir. Fotoğraf çerçevelerini kullanmak evinizin dekorasyonuna şık bir yön katacaktır. Fotoğraflar, arkadaşlarınızı ve akrabalarınızı hayatın neşeli olaylarıyla tanıştırır ve size parlak anları hatırlatır. Bir oda için çerçeve seçtiğinizde sadece güzel etkinlikler için parlak bir vurgu oluşturmakla kalmazsınız. Aynı zamanda genel tarzı ve atmosferi vurgularsınız.

Dekorasyonda Fotoğraf Çerçevesi

 

Evinizdeki her oda fotoğraf kompozisyonları için mükemmel bir mekandır. Yapılması gereken tek şey her odanın tarzına göre fotoğraf çerçevesi seçmektir. Oturma odası her evin merkezidir. Burası fotoğraf çalışmaları için mükemmel bir odadır. Birkaç aile fotoğrafından oluşan kompozisyonu, ana duvardaki lakonik çerçevelere yerleştirebilirsiniz. Bunlar düğün fotoğrafları veya gündelik hayattan hoş anlar olabilir. Ancak en samimi fotoğrafları sıradan gözlerden gizlemek daha iyidir.

 

Yatak odasında, şifonyer veya komodinde duran, en sevdiğiniz resimleri içeren minyatür masaüstü fotoğraf çerçeveleri güzel görünecektir. En sıcak ve en yumuşak anları hatırlatan resimleri buralara yerleştirin. Sabahlarınız daha güzel olacaktır. Çocuk odası hareketlilik doludur.

 

​​​​​​​Duvar kompozisyonları onun için daha uygundur. Çünkü küçük hınzırlar koşmayı, hoplayıp zıplamayı, aktif oyunları oynamayı çok sever. Bu nedenle masaüstü çerçeveleri bu tür eğlence arasında gereksiz olacaktır. Mutfak evin en lezzetli ve güzel kokulu yeridir. Sulu meyve, çiçek veya manzara resimleri ve akrabaların aydınlık fotoğraflarıyla dekore ederek odayı daha sıcak ve konforlu hale getireceksiniz.

Yorumunuzu Paylaşın